Informații generale
Prezentare
❈ Ingineria sudării este o specializare de tradiție în cadrul Universității Politehnica Timișoara, cu vechime de peste 65 de ani de la prima promoție. Abordarea domeniului se face în baza prescripţiilor Federaţiei Europene de Sudare (EWF) şi Institutului Internaţional de Sudură (IIW), care la rândul lor sunt dependente de cerinţele de ultimă oră din industrie. Programa analitica tratează subiecte cu o abordare în mare măsură practică a domeniului. De subliniat puternica interdisciplinaritate a domeniului, implicând noţiuni şi cunoştinţe de metalurgie, tratamente termice, electronică, automatizări şi control al calităţii.
🏭Sudarea este prezentă în toate sectoarele industriale: utilaje energetice și chimice, material rulant, c-ții civile, eolienne, microelectronică, aparatură medicală, etc.
Ce vei studia
Perspective ale absolvenţilor de Ingineria Sudării sunt pe multe direcții: în activitatea de producție, de asigurare a calității, dezvoltarea produselor noi, cercetare științifică, certificare produse şi tehnologii, certificare firme. Alte numeroase oportunități se referă la vânzările sau marketingul produselor tehnice, tehnologia informațiilor, consultanță şi management în diferite domenii, ca experţi sau referenţi de specialitate în organisme de supraveghere şi control. Cariere in domeniul sudării:
➡️ Inginer Sudor
➡️ Instructor sudor
➡️ Profesor sudură
➡️ Cercetător
➡️ Manager firma
➡️ Agent de vânzări în domeniul echipamentelor de sudare și consumabilelor
➡️ Inspector Sudor
➡️ Consultanță în domeniul sudării
➡️ Inginer într-o multinațională
..și multe, multe altele!
❗️Sudarea este prezentă în toate sectoarele industriale !
Ce posibilități de practică și angajare ai?
➡️ Multinaționale (Continental, Contitech, Hella, Male, Valeo, etc)
➡️ ISIM Timisoara
➡️ Asociatia de Sudura din România
➡️ Domeniul construcțiilor metalice de toate tipurile, coordonator al sudării angajat sau extern.
➡️ Firme specializate in infrastructura de sudare (ESAB, Bohler, Sudometal, MRC Welding, Welding Distribution, Linde, CMMetal Tranding, etc)
Care sunt partenerii economici?
➡️ ESAB Romania
➡️ SAM Robotics
➡️ Linde Gaz Romania
➡️ REHM
➡️ CMMETAL Trading
Care sunt condițiile de admitere
Admiterea la domeniul de studii Ingineria Sudării se face pe bază de concurs de dosare, în ordinea descrescătoare a mediei obţinută la examenul de bacalaureat. Olimpicii sau cei premiați la unele concursuri sunt admiși cu nota 10.
📝 Admiterea se face online pe platforma https://enroll.upt.ro
🗓️ Perioada de preînscriere: 01.06 -10.07.2024, ora 14:00
- prin intermediul platformei vei putea să generezi dosarul și să plătești taxa de înscriere și cea de confirmare;
- dacă transmiți dosarul în perioada de înscriere (conform calendarului fiecărei facultăți), în maxim 48 de ore de la transmiterea dosarului de înscriere, membrii comisiei de admitere vor analiza documentele primite și, dacă dosarul este complet, îți vor comunica, prin e-mail, numărul de înregistrare, număr ce va fi utilizat pe tot parcursul procedurii de admitere. În cazul în care dosarul este incomplet, ți se vor solicita clarificări. Fiecare dosar transmis și validat va primi un număr de înregistrare.
Ce spun absolvenții noștri
Te-am făcut curios?
Hai să ne cunoaștem
Dacă ești interesat/ă de:
➡️ Mai multe informații;
➡️ Vizită fizic prin laboratoare;
➡️ Webinar privind viața unui student la Ingineria Sudării;
➡️ Procesul de admitere,
Lasă-ne datele și te contactăm.